Bănci care își așteaptă profesorii. Casa Corpului Didactic din Bihor anunţă noile cursuri.

Selecția participanților la programele de formare PROF I, PROF II.
14 septembrie 2021
Program de formare acreditat Engleza pas cu pas. Dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză.
14 septembrie 2021

Debutul de an școlar e în linie dreaptă. Este vorba despre un eveniment care antrenează nu doar elevi și cadre didactice, ci și alte numeroase entități interesate de dezvoltarea tinerei generații – instituții guvernamentale, organizații având ca preocupare educația, părinți, antreprenori din zona activităților private. În județul Bihor, Casa Corpului Didactic (CCD) este un astfel de vector.

Programe acreditate

Printr-un comunicat de presă transmis miercuri, CCD Bihor le reaminteşte dascălilor că au obligaţia de a se instrui în permanenţă şi anunţă ce cursuri va relansa în această toamnă: „Educația în școala pentru toți” (25 credite profesionale transferabile), „Engleza pas cu pas. Dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză” (22 credite), „Management performant în instituțiile de învățământ preuniversitar (30 credite), „Strategiile comunicării la nivelul unității de învățământ” (16 credite), „Consiliere și orientare în mediul școlar” (25 credite).

„Cadrele au obligația de a se instrui în permanență, iar Casa Corpului Didactic concentrează informații de care angajații din sistemul de învățământ au nevoie, pentru a fi agenți ai inovației și reformei în educație. Profesorii interesați pot obține detalii

suplimentare solicitându-le dnei prof. Denisa Luca, metodist CCD Bihor (tel. 0771 272 189)”, se arată într-un comunicat al instituţiei, asumat de directoarea Mioara Ţigan.

Site îmbunătăţit

De asemenea, Casa a notificat printr-o adresă remisă unităților din întreg județul că în intervalul 9-14 septembrie se desfășoară întâlniri cu responsabilii cu formarea continuă și dezvoltarea profesională din unitățile de învățământ preuniversitar. Aceste reuniuni de lucru sunt găzduite de școli din municipiu și din județ, conform unei arondări zonale (la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei, respectiv Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita), și vor aduce precizări legate de sistemul de acumulare, recunoaștere și echivalare a creditelor profesionale transferabile.

Cu sediul pe strada Mihai Eminescu nr. 1, CCD Bihor reunește resurse orientate spre formarea și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Instituția ţine să contribuie la modernizarea și implementarea unor standarde care să asigure o ținută europeană școlii românești, după cum se mai arată în comunicat.

Doritorii pot accesa şi site-ul www.ccdbihor.ro, care a trecut printr-un facelift tehnologic, intuitiv și bogat în informații.

„Paperless”

Pe lângă programele de formare, CCD mai pregăteşte ceva: o publicaţie electronică, dedicată şcolii.

„Pentru prima parte a acestui semestru, această instituție, care funcționează pe lângă Inspectoratul Școlar Județean, are în vedere și lansarea unui periodic în format electronic, care să aducă la aceeași masă profesori, elevi, părinți, protagoniști din zona educației, pentru un schimb fertil de idei și viziune. Secțiunile acestui flipbook (aplicații digitale, știință și popularizare, ecologie, digitalizare, tehnologie, etică) sunt gândite astfel încât să includă informații și opinii de interes, într-un limbaj publicistic contemporan. „Paperless” vă va aduce pe telefonul mobil o școală oricând frecventabilă”, se mai arată în comunicat.

comunicat de presă Bihoreanul

Privacy Policy Settings